Termékeink - Stabila

Amikor Anton Ullrich 1865-ben több rőf mértéket csuklóval összekapcsolt és ezzel feltalálta a csuklós famérce (zollstock) ősét, bizonyára nem gondolta, hogy egy világhírű cég alapjait rakja le. A céget később, 1889-ben unokaöccse, Gustav Ullrich alapította meg a németországi Annweilerben (itt működik ma is). A STABILA név azóta fogalommá vált és világszerte egyet jelent a csúcsminőségű mérőeszközökkel. A cég történetét végigkísérik a találmányok, szabadalmak.

 

 

Néhány ezek közül:

 • 1886: rugós csukló a famércéhez
 • 1930: a mai zsebmérőszalag elődje
 • 1950: könnyűfém vízmérték-profil benne akrilüveg libellával
 • 1979: műgyantába öntött libella
 • 1990: spikes-kapocs a zsebmérőszalaghoz
 • 1994: vízmértékbe épített lézer
 • 1996: célzó rendszer lézeres vízmértékhez
 • 2001: teleszkópos vízmérték
 • 2002: speciális kengyel forgólézerhez 

Termékek:

 1. Vízmértékek

  Napjainkban a Stabila legismertebb termékei. A már említett beöntött libella felülmúlhatatlan pontosságot és biztonságot eredményez, hiszen a libella nem tud elmozdulni a profiltól, ezért nem válik a használat során pontatlanná. A Stabila vízmértékek jellemző pontossága alaphelyzetben 0,5 mm/m, fejfölötti mérésnél (ez csak meghatározott típusoknál lehetséges) 0,75 mm/m. Minden libella UV-álló és antisztatikus. A talpfelület lehet festett, vagy preciziósan csiszolt, sőt az egyenetlenségek kiküszöbölésére lapkákkal ellátott is.
  A könnyűfém profil erőssége szempontjából három kategória létezik: átlagos, közepesen erős és különösen erős kivitel. A típusok jelentős része szállítható mágneses vagy/és szögmérős kivitelben is. Az újabb mágneses modellekbe ritkaföldfém mágneseket építettek be, amelyek ötször erősebbek a hagyományos ferrit mágneseknél. A választékban megtalálhatók az egyes szakmák számára kifejlesztett specális vízmértékek (pl. villanyszerelő-, vagy kőműves-vízmérték) és a beépített elektronikával felszerelt vízmértékek is. A már említett teleszkópos vízmérték nagy hosszúságú felületek esetén teszi lehetővé a pontos munkavégzést (max. 376 cm-ig kihúzható).

  Újdonság  
   
   
     

 2.  

 3. Lézeres szintezők, távolságmérők

  A lézeres szintezőket alapvetően két csoportra oszthatjuk:

  • Manuális lézerek

   A Stabila 1994-ben fordult a lézertechnológia felé, amikor szabadalmaztatta a lézeres vízmértéket. Ezek a szintezők talppal és célzólappal kiegészítve egyszerű kezelhetőséget, pontos munkavégzést biztosítanak. A meghibásodás esélye gyakorlatilag kizárt. A beállítás és a mérés manuálisan történik. Később, a piaci igényekhez igazodva, egy beépített inga segítségével kifejlesztették az önbeálló manuális lézert. Ez nagyobb kényelmet biztosít, hiszen csak a mérés történik kézi állítással. A lézerdiódát itt már nem vízmértékbe építik.
   A nagy választékból ki kell emelni az LAX 100 típust, amely mindent tud, amit egy beltéri manuális lézernek tudnia kell, valamint egyedülálló műszaki tartalma miatt az LA-4P-t.

  • Rotációs (forgó) lézerek

   Mérés gombnyomásra. Általában önbeállóak, a felállítást követően szinte azonnal üzemkészek. Kezelésükhöz egy ember is elég. A jel rögzítésére minden típushoz vevőegység is tartozik. A típusok közül műszaki paraméterei miatt kiemelkedik az LAR 100, amelyhez a kényelem fokozása érdekében távirányító is tartozik, valamint az LAR 200, amely különlegesen erős, ütésálló, víz- és pormentes.

   A lézeres szintezőkhöz természetesen minden igényt kielégítő állványok is szállíthatók.

   A Stabila választékában 2002. óta szerepelnek lézeres távolságmérők. Ezek a XXI. század mérőeszközei, a hosszmérésen kívül különböző matematikai műveletek végrehajtására, egyes típusok adattárolásra is alkalmasak. A választékban az egyszerűtől a különlegesig jelenleg négy típus található. Közülük kiemelendő az LE 200 típus, amely még Pythagoras- és trapéz- funkcióval is rendelkezik (ez pl. ácsmunkáknál különösen fontos).

  Újdonság  
   
   
   
   
   
   
   

 4.  

 5. Mérőszalagok

  A zsebmérőszalagok napjainkban is a legtöbbet használt hosszmérő eszközök. Mint fentebb említettük, a mai zsebmérőszalag elődjét a Stabila szabadalmaztatta, majd folyamatosan továbbfejlesztette. A választékban jelenleg 3 típus található. Közös bennük, hogy mind a szintén szabadalmaztatott Spikes kapoccsal készül, amely megakadályozza a szalag elejének lecsúszását a különböző felületekről.
  A hosszú mérőszalagok évtizedek óta meghatározó részei a szállítási programnak. Acélból, vagy üvegszálból készülnek, tokos, vagy keretes kivitelben szállíthatók.
  Minden Stabila mérőszalag a II. pontossági osztályba tartozik.

  Újdonság  
   

 6.  

 7. Mérőlécek (Zollstok)

  A Stabila sikertörténetét megalapozó találmány ma is rendkívül népszerű. A fa mérőlécek válogatott, gőzölt bükkből, a műanyagok üvegszál erősítéssel készülnek. A szerszám „lelke” a kemény rugóacélból gyártott rugós csukló. 1, 2 és 3m hosszban, különböző színekben rendelhetők.

  Stabila Katalógus
  ÁRLISTA megtekintése

  A Stabila mérőlécek a III. pontossági osztályba tartoznak.


  A garanciaidőn belül meghibásodott készülékeket az Orbay Kft. központjába (1108 Budapest, Gyömrői út 140.) kérjük beküldeni, vagy behozni!
  A garancia időn túli javításokkal a RedGhost Building Trade Kft. (2040 Budaörs, Szabadság út 88.) +36 (23) 310-416 szíveskedjenek keresni!

©2007-2008, Orbay Kft. Minden jog fenntartva.
 

TREMCO illbruck

Stubai

STABILAKEWCD JUWEL
Gah Alberts