Termékeink - Kew

A céget 1953-ban alapították a Drezdához közeli Wilthenben. A cég feladata az volt, hogy az akkori NDK iparvállalatait különféle műanyag alkatrészekkel lássa el. Specializációról szó sem volt. Később, 1955-ben a poliamid (ipari nylon) feltalálása után kezdett a cég ebből az anyagból csavarokat is gyártani, majd a szükséges beruházások után, 1958-ban megszületett az első KEW-dübel, amely az „Igel” (sün) nevet kapta. Ezt folyamatosan továbbfejlesztették, ami a későbbi hármas tagolású dübel kialakulásához vezetett. Ez a konstrukció mára a világ dübelgyártásának alapját jelenti.

 

A német egyesítés után a céget privatizálták és a jelenlegi tulajdonosok jelentős fejlesztésekkel Európa egyik legjelentősebb dübelgyárává tették. A termékválaszték is folyamatosan megújult és bővült. Ma már több típus is hármas tagolású feszítőzónával készül: normál dübel („Super”), univerzális dübel, keretdübel, állványrögzítő dübel, termodübel, hosszúszárú dübel.

A hármas tagolás előnye, hogy a feszítés mellett az összehúzódást és a csomósodást is lehetővé teszi. A kettes tagolású dübelnél a feszítés és az erőelosztás csak két irányban lehetséges. A hármas tagolásúnál a feszítés három irányban és két zónában, az összehúzódás két zónában, az erőelosztás három irányban lehetséges és a csomósodás is lehetővé válik. A csavar behajtása könnyebb és gyorsabb. Kijelenthető, hogy ez a KEW-konstrukció a legalacsonyabb behajtási nyomatékot és a legnagyobb kihúzóértékeket eredményezi.

Falazatok és dübelek:

 1. Beton

  A beton kötőanyag (cement), adalékanyag és víz keveréke. Tömör falazatot képez. Alapvetően két fő típusát különböztetjük meg: normálbeton és könnyűbeton. Míg a normálbeton adalékanyaga kavics, a könnyűbetonba ehelyett habkövet, vagy hungarocellt kevernek. A normálbeton nyomószilárdsága nagy, szinte minden rögzítőelem számára megfelelő alap. A könnyűbeton viszont csekély nyomószilárdságú, így nem ideális felület dübeles rögzítésre.

  Ajánlott dübelek:

  • Normál beton

   normál (SUPER) dübel, univerzális dübel, SUPER univerzális dübel, hosszúszárú dübel, feszítő patron, sárgaréz dübel, fém univerzális dübel, mennyezet gyorsrögzítő, rugós gyorsrögzítő, gyurmadübel, beütő dübel, keretdübel, tokrögzítő csavar, ablakkeretdübel, alapcsavar, rögzítőhabarcs, rögzítőpatron, termodübel, szigetelőanyag rögzítő dübel, állványrögzítő dübel, mosdórögzítő készlet, WC-rögzítő készlet;

  • Könnyűbeton, könnyűbeton falazóelemek (pl. Ytong):

   normál (SUPER) dübel, univerzális dübel, SUPER univerzális dübel, hosszúszárú dübel, gázbetondübel, fém univerzális dübel, keretdübel kettős feszítőzónával, ablakkeretdübel Combi, mosdórögzítő készlet, WC-rögzítő készlet;

 2. Tömör tégla

  Minden oldalról zárt, üreg nélküli, nagy nyomószilárdságú falazóanyag. Dübeles rögzítésre kiválóan alkalmas.

  Ajánlott dübelek:

  • A rögzítőpatron kivételével azonos a normál betonnal.
    
 3. Lyukacsos és üreges falazóanyagok

  Az alapra vízszintes, vagy függőleges irányban lyuggatott falazóanyagok. A lyukak kör, vagy ellipszis alakúak, esetleg négyzetesek. Szerkezetük szerint két fajtájuk van: sűrű szerkezetű és ritka szerkezetű.

  • Sűrű szerkezetű

   Ide tartoznak a lyukacsos téglák, a lyukacsos mészhomokkő téglák és a betonból készült lyukacsos falazóanyagok. Ezeknél olyan dübeleket célszerű használni, amelyek az üregeket kitöltik, vagy áthidalják.

   Ajánlott dübelek:

   • Univerzális dübel, SUPER univerzális dübel, hosszúszárú dübel, feszítű patron, gyurmadübel, keretdübel kettős feszítőzónával, tokrögzítő csavar, ablakkeretdübel Combi, rögzítőhabarcs, WC-rögzítő készlet; 
  • Ritka szerkezetű.

   Ezek a falazóanyagok csekély nyomószilárdságúak, mint pl. a könnyű üreges tégla (Poroton), vagy a könnyűbetonból készült üreges falazóanyag. A gondos dübelválasztás itt különösen fontos. Hosszú feszítőzónájú dübeleket célszerű választani.

   Ajánlott dübelek:

   • Mint a sűrű szerkezetűnél. 
 4. Száraz falazóanyagok

  Ebbe a csoportba vékonyfalú táblaanyagok tartoznak, amelyek általában csekély szilárdsággal rendelkeznek, mint például gipszkarton, forgácslap, rétegelt lemez, stb. Ezeket vagy közvetlenül a szilárd falazatra, vagy tartószerkezetre szerelik. Itt mindenképpen olyan speciális dübeleket kell választani, amelyek a táblák hátoldalán azonnal terpesztenek.

  Ajánlott dübelek:

  • Univerzlis dübel, SUPER univerzális dübel, szárnyas dübel, fém szárnyas dübel, rugós függesztő, gipszkartondübel, fém gipszkartondübel, mosdórögzítő készlet (fém szárnyas dübellel), WC-rögzítő készlet;
©2007-2008, Orbay Kft. Minden jog fenntartva.
 

TREMCO illbruck

Stubai

STABILAKEWCD JUWEL
Gah Alberts